Mza'Momhle educare

Bouwdagboek

2 april: De eerste muren staan. 

 18-25 februari:  De groep van Kerk Kids Kaastad gaat aan de slag met de fundering.

15 februari: De grond is bouwrijp gemaakt. 

2 februari: De aannemer is geslecteerd. We kunnen aan de slag. 

14 dec 2011: de offertes zijn binnen. Samen met de bouwrekenaar uit Kaapstad gaan we de offertes doornemen. Medio januari een keuze voor één van de aannemers.

1 dec 2011: Het tender document voor de aanbesteding van de bouw is aan 5 lokale aannemers gestuurd. De aannemers is gevraagd uiterlijk 14 dec te reageren met een voorstel.

8 nov 2011: de tekeningen voor het nieuwe gebouw zijn gereed.

12 juni 2011: Via de gemeente Kaapstad hebben we een stuk grond kunnen kopen.


Nieuwe locatie

Op korte afstand van de huidige locatie hebben we van de gemeente Kaapstad een stuk grond van ongeveer 1200 m2 kunnen kopen. Het stuk ligt in een door de gemeente opnieuw ingedeeld gebied. Een gebied waar -zoals je op de foto kunt zien- de kwaliteit van de huizen en voorzieningen ook veel beter is dan op de oude locatie. Via deze LINK kunt u op google maps zien waar de oude en nieuwe locatie zich bevinden in de township.


Bouwplannen

De bouw gaat in een aantal stappen. Eerst stap is het realiseren we 4 klaslokalen en de facilitaire ruimtes als keuken, wc's en administratie. Voldoende om de huidige kinderen onder te kunnen brengen. Voornaamste reden is dat we daardoor eerder kunnen opleveren en tijdig kunnen verhuizen. Gelijktijdig werken we met de staf van Margaret aan verbetering van de organisatie en educatie. Pas als de crèche eenmaal goed loopt op de nieuwe locatie gaan we nadenken over het bouwen van de overige ruimtes. Dat zal naar verwachting niet eerder dan 2013 zijn. De tekening hieronder laat zien wat we als eerste gaan realiseren.  

Tekening fase 1

De tekening hierboven is de eindfase; met 2 extra klaslokalen (fase B - 8&9) en als sluitstuk een algemene ruimte (fase C - 10); Deze ruimte is onder andere bedoeld voor cursussen, voorlichting en zakelijke activiteiten ter vergroting van de inkomsten voor de crèche. Zolang dit deel er nog niet staat gebruiken we de 12 meter zeecontainer die we overhouden van het huidige gebouw.

 Impressie van het gebouw


      

Klik hier voor het fotoalbum van de bouw 

U kunt ons steunen met een donatie of door vriend te worden van Mzamomhle. Meer weten? Lees hier.


Ogenblik a.u.b. ...